Рома постигна изключително драматична победа с 2:1 над Лече на Олимпико“ в двубоя

...
Рома постигна изключително драматична победа с 2:1 над Лече на Олимпико“ в двубоя
Коментари Харесай

Драма във Вечния град, Лукаку герой за Рома

Рома постигна извънредно трагична победа с 2:1 над Лече на „ Олимпико “ в дуела посред им от 11-ия кръг на Серия " А ". Римляните реализираха поврат в добавеното време на срещата и по този начин записаха шести следващ мач без загуба против този съперник.

Още в третата минута се стигна до дузпа в интерес на домакините след игра с ръка на съперниковия капитан Федерико Басчирото при удар на Пауло Дибала. Ромелу Лукаку се нагърби с осъществяването от бялата точка, само че изстрелът му беше по земя и в центъра на вратата, което оказа помощ на Владимиро Фалконе да избие топката. Това се оказа първата пропусната дузпа на белгиеца в Калчото от общо 15 опита.

Впоследствие двата отбора дълго време търсеха първия гол в мача. Така се стигна до 71-вата минута, когато Лече поведе в резултата. Тогава Понтус Алмквист се възползва от пробив на Ламек Банда в наказателното поле и на своя ред даде задатък на своя отбор с шут в близкия низък ъгъл на вратата.

Играчите на Рома обаче не се предадоха и реализираха бърз поврат в добавеното време. В неговото начало Никола Залевски центрира към Сардар Азмун, който с удара си с глава понижи изоставането на своя тим.

Малко преди приключването на добавените пет минути Дибала пусна пас към Лукаку, който се пребори с противниковата отбрана и осъществя победния гол в мача.

Рома се придвижи до седмата позиция в класирането, събирайки 17 точки, а Лече остана на 11-ото място с 13 пункта.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР